Project 30/47

Huysackers

Veldhoven

Het verhaal achter Huysackers

Huysackers is een duurzaam gebouwd dorp in de Zilverackers in Veldhoven met typische Brabantse gezelligheid. Huysackers heeft de willekeurige structuur van een traditioneel Brabants dorp; gebouwd rond een groene kern met wat dichtere bebouwing en ruimer uitwaaiend naar de rand met grote kavels. Tel daarbij op dat mensen elkaar hier écht kennen: dat is gemoedelijk wonen. Het is een kindvriendelijke wijk, met ruimte voor een basisschool. Doordat er alleen bestemmingsverkeer komt en parkeren veelal in hofjes gebeurt, kunnen kinderen hier veilig over straat. Met respect voor het glooiende landschap - waarin al eeuwenlang is geleefd - komen hier in totaal zo’n 450 woningen.

Huysackers in getallen

450
woningen
98
sociale huurwoningen
37
sociale koopwoningen
18
bouwkavels
Huysackers Natuurinclusief Bouwen Inbouwsteen Gierzwaluw
© Vivara Pro
Natuurinclusief bouwen in Huysackers

In Huysackers wordt natuurinclusief bouwen toegepast. Dit betekent dat we bij de bouw van een deel van de woningen de natuur deels integreren in de bouw. De nieuwbouwwoningen krijgen voorzieningen in de gevels en daken voor bijvoorbeeld vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen, waardoor deze weer nest- en verblijfsgelegenheid hebben. Dit zorgt voor een verbetering van de natuurlijke rijkdom in het gebied, wat tevens bijdraagt aan de leefbaarheid en natuurbeleving.

In Huysackers blijven nest- en verblijfplaatsen van vogels en vleermuizen behouden. Deze diersoorten zijn belangrijk voor de welzijn en gezondheid van de mensen.
Aad van Deursen
Ontwikkelaar
Mail Aad van Deursen
Huysackers Veldhoven BPD Vrijstaande Woning
Huysackers Veldhoven BPD Vrijstaand Tolhuis
Huysackers Veldhoven BPD Kavel 46
Huysackers Veldhoven BPD 2 Onder 1 Kap Bouwnummer 24 25
Huysackers Veldhoven BPD 2 Onder 1
Huysackers Veldhoven BPD Vogelvluchtzoom
BPB nieuwbouw Huysackers in Veldhoven

De ontwikkeling van Huysackers

In Huysackers bouwen we duurzaam, zodat we nu én zeker ook in de toekomst comfortabel kunnen wonen en leven. Daarom kent Huysackers geen gasaansluiting en krijgt het zijn energie vanuit zonnepanelen.

Alle woningen zijn straks energieneutraal. Warmte wordt opgewekt door een warmtepomp. Dit zorgt voor een warm huis in de winter en (afhankelijk van je installatie) voor een koel huis in de zomer. Samen met de zonnepanelen heb je een nul-op-de-meter-woning. Ook voor de afvoer van regenwater is gekozen voor een duurzaam systeem. Overtollig regenwater wordt via de straat afgevoerd naar opvangvoorzieningen in het omliggende landschapspark, zoals wadi’s, vijvers en beekjes. Door alle energieopwekkende en energiebesparende maatregelen worden de gebruikskosten drastisch verlaagd. En dat is mooi meegenomen.

De realisatie van betaalbare woningen is in deze tijden een belangrijk aandachtspunt. Daarom staat naast duurzaamheid betaalbaarheid ook hoog op de agenda in de wijk Huysackers.

In de nieuwe woonwijk worden woningen ontwikkeld die beschikbaar zijn voor elke portemonnee. Het woningaanbod van Huysackers bestaat uit huurwoningen die aangeboden worden door Bouwinvest, ‘Thuis , Woonbedrijf en BPD Woningfonds. De koopwoningen bestaan deels ook uit sociale koopwoningen.

Huysackers Veldhoven BPD Kavel 46

Met project Huysackers realiseren we een gedifferentieerd woningaanbod in het huur- en koopsegment. Ook BPD Woningfonds heeft hier woningen gekocht voor verhuur in het middenhuursegment.

Ontdek het gebied

Onze partners

Nieuwbouwplan Huysackers in "ons" Veldhoven is voor Van Santvoort een logische maar ook prachtige kans om het ontwikkelen en realiseren van een grote gebiedsontwikkeling van dichtbij mee te maken. De samenvoeging van marktkennis, techniek en daad- en draagkracht van de partners maakt een sterk en bijzonder team!
Bas Oomen
Directeur Van Santvoort Bouw BV

Op de hoogte blijven van ons werk?