Project 19/47

The Hudsons

Rotterdam

Het verhaal achter The Hudsons

The Hudsons ligt op de grens van de multiculturele wijk Bospolder-Tussendijken en het voormalige haventerrein Merwevierhavensgebied. De 5 bouwblokken met duurzame stadswoningen en appartementen grenzen aan het groene Dakpark. The Hudsons verbindt zo de achterliggende woonwijk met deze groene ruimte in het stedelijk gebied. De 145 woningen liggen op loopafstand van het Rotterdamse centrum. Iedere woning heeft toegang tot een privéterrastuin of gezamenlijke binnentuin. Er zijn verschillende woningtypes waaronder 3 en 4-laagse stadswoningen, betaalbare appartementen voor starters en bijzondere hoekwoningen. De grote raampartijen, van de vloer tot het plafond, bieden uitzicht op de binnentuinen, het Dakpark en de levendige tussenstraatjes, waar bewoners van verschillende culturen elkaar ontmoeten en kinderen veilig buiten kunnen spelen.

The Hudsons in getallen

145
koopwoningen in totaal
121
eensgezinswoningen vanaf € 347.500
24
appartementen vanaf € 245.000
3
collectieve binnentuinen
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Groen wonen voor stadsgezinnen

The Hudsons is een duurzame groene buurt met eengezinswoningen midden in de stad. Kinderen kunnen buitenspelen in de vele groene ruimtes: de eigen daktuin, collectieve daktuinen of in het Dakpark, dat vlak naast de 5 woonblokken ligt. Zo is er voor kinderen in alle levensfasen een veilige speelplek. De auto wordt uit het zicht geparkeerd in de parkeergarage. Op het dak van de garage liggen de groene daktuinen. Ook achter de privéterrastuinen is er een collectieve groene ruimte, dit wisselt per blok. Het Dakpark is de grote collectieve groene ruimte waar alle buurtbewoners elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen.

Een duurzame eengezinswoning met tuin midden in de stad Rotterdam, en vlak bij het groene Dakpark. In The Hudsons maken we het mogelijk voor stadsgezinnen
Paul Becht Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Paul Becht
Ontwikkelingsmanager
Mail Paul Becht

De ontwikkeling van The Hudsons

The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

De 5 bouwblokken van The Hudsons zijn zo ontworpen dat ze goed aansluiten op de omgeving en de achtergelegen woonwijk verbinden met het Dakpark. Het voormalige Merwevierhavensgebied ontwikkelt tot creatief en innovatie woon-werkmilieu. Hierdoor ontstaat een bruisende omgeving, die via het Dakpark en The Hudsons wordt verbonden met de achterliggende wijk Bospolder-Tussendijken.

Orange Architects ontwierp de 5 woonblokken van The Hudsons. Ze zijn geïnspireerd op het stratenpatroon en de huidige bebouwing in Bospolder-Tussendijken. De blokken volgen de contouren van een mozaïek, wat symbool staat voor de multiculturele samenleving. Richting het Dakpark worden 5 bouwblokken van The Hudsons opener en lichter van kleur. Zo verbindt The Hudsons de architectuur van Bospolder-Tussendijken met het groene Dakpark.

Duurzaamheid staat van het begin af aan centraal in The Hudsons. Energie, klimaatadaptiviteit en gebouwen die goed scoren op het gebied van diverse duurzaamheidthema’s, waren belangrijke onderdelen van de prijsvraag die de gemeente uitschreef. Door de duurzame kwaliteiten heeft het plan van BPD en ERA Contour gewonnen.

In samenwerking met Eneco is het stadsverwarmingsnet uitgebreid naar The Hudsons. De energie van warmte die elders al vrijkomt, bijvoorbeeld in de industrie, wordt ingezet om de woningen te verwarmen met een laagtemperatuursysteem en vloerverwarming. Ook via collectieve zonnepanelen op de hoge daken van de woningen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt teruggeleverd aan het net.

De lage daken van de woningen zijn ingericht als groendaken. Op deze daken en in de verschillende tuinen op het dak van de ondergrondse parkeergarage, wordt overtollig regenwater opgevangen. Het wordt gebruikt om de binnentuinen te bewateren. Het groen zorgt ook voor verkoeling in de zomer. Dit maakt The Hudsons klimaatbestendig. De GPR-berekening (Gemeente Praktijk Richtlijn Gebouw) geeft een totaalbeeld van de duurzaamheid van een gebouw op 5 thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. The Hudsons scoort op alle onderdelen een 8.

De individuele (bak)fietsbergingen zijn via de parkeergarage goed toegankelijk. Zo stimuleren we duurzame mobiliteit.

The Hudons Rotterdam Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

The Hudsons is een heel duurzame en groene woonbuurt midden in Rotterdam. De 5 woonblokken openen naar het Dakpark, en verbinden de multiculturele woonwijk Bospolder-Tussendijken met het creatieve en innovatieve Merwevierhavensgebied.

Ontdek het gebied

Onze partners

Onze partners aan het woord
De 145 woningen van The Hudsons passen met hun moderne uitstraling helemaal bij de dynamiek van de buurt en het Dakpark
Bas Kurvers
Voormalig wethouder Gemeente Rotterdam
Rotterdam heeft de afgelopen jaren een geweldige sprong vooruit gemaakt, met initiatieven en plannen die zich echt onderscheiden en waarde geven aan de stad. Datzelfde vind ik van The Hudsons in Bospolder. Het wordt echt een fijne plek om te wonen, voor iedereen maar vooral voor gezinnen. In de stad, aan een park en vaak zelfs met eigen tuin. Een mooi, nieuw stukje Bospolder
Jeroen Schipper
Architect Orange Architects

Op de hoogte blijven van ons werk?